رفتن به نوشته‌ها

بررسی اوبونتو نسخه ی 20.04

اول از همه سلام و یه جورایی تبریک بابت این نسخه ی جدید اوبونتو (اوبونتو نسخه ی 20.04). من ادریس رنجبر هستم و امروز میخوایم با همدیگه یکمی در مورد این نسخه ی جدید و ویژگی هاش صحبت کنیم.

به روز رسانی اوبونتو به نسخه ی 20.04

برای به روز رسانی دستورات زیر رو به ترتیب بزنید:

sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo do-release-upgrade -d

راستی یادتون باشه که اگر لپ تاپ دارین به شارژ بزنین و بعد آپدیت کنید چون یه مقدار طول میده و شما میرید مثلا بخوابید مثل من بیدار که میشید میبیند به فنا رفته باید با لایو بالا بیارید و ریکاوری کنید. 🙂

ویژگی های اوبونتو نسخه ی ۲۰.۰۴

این نسخه که به تازگی (23 آپریل ۲۰۲۰) توسط Canonical (ناشر اوبونتو) با تاکید بر امنیت و کارایی بهتر منتشر شد. (منبع: https://ubuntu.com/blog/ubuntu-20-04-lts-arrives) خیلی از دوستداران لینوکس رو خوشحال تر کرد (خوشحال که بصورت پیش فرض هستیم 🙂 ). در این نسخه ی LTS یا همون Long Term Support که تا پنج سال دیگه پشتیبانی و به روز رسانی میشه تغییرات جزیی و یک سری تغییرات کلی و ظاهری داشتیم که اینجا به صورت تیتر وار و کلی در موردشون صحبت می کنیم. از این جهت میگم کلی که سواد منم تا یه جاهایی میکشه و خب از بک اند ماجرا خبر ندارم پس نمیتونم خیلی در مورد Profermance و… حرف بزنم مگر تا جایی که برای حرفم منبع معتبری داشته داشته باشم.
همین جا هم میگم که خیلی از چیزایی که تو این پست می نویسم یا تجربه ی خودمه یا با ذکر منبع از جایی هست که میتونید ببینید (لینک هر قسمتو پایینش میزارم).

خب اول از همه بزارین یه عکس خوشگل از نمای ورژن جدید بهتون نشون بدم تا ببینید ظاهرش چقدر باحال تر شده (به نظر من).

کرنل 5.4.0

تو این نسخه ورژن کرنل رو بردن روی 5.4.0 که یه نسخه ی Stable یا پایدار هستش. از کجا میگم؟ از سایت رسمی خود کرنل. این خودش یه تغییر رو به جلوی خیلی خوبه چون کرنل ورژن جدید تر یعنی احتمالا پایداری و سازگاری بیشتر و بهتر با سخت افزار های مخلف. (البته برای بررسی دقیق تر میتونیم Change-log این ورژن رو بررسی کنیم که از حوصله ی این مقاله به دره).

در این مورد هم یه مطلب میخوندم تو سایت omgubuntu که میگه:

The default kernel and initramfs compression algorithm has changed to lz4 to deliver much faster boot times.

omgubuntu.co.uk

یعنی الگوریتم فشرده سازی کرنل و initramfs به lz4 تغییر کرده تا باعث بوت سریعتر سیستم بشه.

پشتیبانی از WireGuard

یک تکنولوژی مدرن VPN ساده و سریع که انتظار میره از OpenVpn بهتر کار کنه و الانم روی سیستم عامل های مختلف در دسترسه. اینطور که سایت رسمی خود WireGuard میگه؛ خیلی دارن روی توسعش کار می کنن اما در حال حاضر هم میشه ازش استفاده کرد.
در مورد وایر گارد خیلی نمیتونم توضیح بدم چون خودمم خیلی در موردش نخوندم و یه تلنولوژی تازست و برای ما (خصوصا تو این کشور) خیلی مفیده!

بوت سریعتر سیستم

همونطور که در قسمت قبلی گفتم تغییراتی که در این نسخه ی کرنل اتفاق افتاده باعث شده سرعت بوت سیستم بالا تر بره.

تغییرات صفحه ی Login و Lock Screen

بالاخره صفحه ی لاگین هم مقدار تغییر کرد و قشنگ شد.

تغییرات ظاهری

اوبونتو نسخه ی ۲۰.۰۴به غیر از صفحات ورود و قفل؛ تم Yaru و آیکون ها و System GTK از لحاظ ظاهری تغییرات زیادی داشته اند. به عنوان مثال قابلیت اتخاب تم تیره یا دارک به خود اوبونتو اضافه شده.

Gnome 3.36

اگر از بخش جست و جو about رو جست و جو کنید و واردش بشید می بینید که نسخه ی gnome به 3.36.1 یا بالاتر تغییر کرده.

Snap-based Ubuntu Software app

نرم افزار Ubuntu Software از Snap که یه اپ استور برای لینوکسه برای نصب و حذف و… استفاده می کنه.

Snap Based Ubuntu Softwareاز قسمت Source توی منوی بالای صفحه ی نرم افزار Ubuntu Software می تونید مشخص کنید که میخاید از چه مخرنی نرم افزار ها رو دانلود کنید. Stable یا Beta و…

حین بوت شدن لوگوی OEM نمایش داده میشه

(Original Equipment Manufacturer)

Fractional Scaling

میتونید از قسمت تنظیمات؛ بخش Screen Display قابلیت Fractional Scaling رو فعال یا غیر فعال بکنید. این برای بعضی صفحه نمایش ها خیلی بهتره و به ما امکان تنظیم بهتر و بهینه تر مقیاس رو میده. در موردش بخونید.

اوبونتو نسخه ی 20.04

لینک دانلود اوبونتو 20.04 از سایت رسمی ubuntuتنظیم مقیاس صفحه در اوبونتو ۲۰.۰۴

یک نکته: اگر سیستمتون رم زیر 4GB داره توصیه میکنم نصب نکنید چون سنگین میشه. ورژن های قبل تر سبک تر بود. اگر میخواید به عنوان یه جایگزین به lubuntu که یه توزیع بر پایه ی ubuntu سبک هست فکر کنید و یه تستی بکنید. چون از محیط دسکتاپ LXDE استفاده میکنه سریعتره.

اگر زد و خواستین حمایت کنین: لینک حمایت

منابع مورد استفاده:

منتشر شده در فناوری اطلاعاتلینوکس

اولین باشید که نظر می دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *