مقدمه
در این مقاله میخوایم به معرفی بهترین فریمورک های زبان PHP بپردازیم. این رو در نظر داشته باشید که وقتی میگیم بهترین، در واقع به معرفترین و رایج ترین ها اشاره داریم. در این بین سعی می کنیم به داده های آماری و منابع موثق در این حوزه استناد کنیم.
بد نیست بدونید که PHP یکی از معروفترین و بهترین زبان های برنامه نویسی تحت وبه. سابقه ی طولانی و درخشانی هم داره و توسط Rasmus Lerdorf سال 1994 ساخته شده.
فریمورک (Framework) چیست؟
فریمورک یا چارچوب ها فضایی ایجاد می کنند تا برنامه نویس ها در آن چارچوب کدنیوسی تمیزتر و استاندارد داشته باشند و همچنین روند ساخت و توسعه سریعتر و بهتر انجام بگیرد.
تفاوت فریمورک و کتابخانه (Library)
بعدا به صورت مفصل تر در یه مقاله مجزا در این مورد صحبت می کنیم اما الان بصورت مختصر میتونیم بگیم کتابخونه ها و فریمورک ها جفتشون کد هایی هستند که توسط برنامه نویس های دیگه نوشته شده اند و قابلیت استفاده مجدد دارند اما بینشون تفاوت هم هست. یکی از مهم ترین تفاوت های بیت Framework و Library اینه که کتابخونه ها رو شما صدا میزنید و از توابع و کلاس هایی که دارند استفاده می کنید اما فریمورک یک چارچوبه که شما کد های خودتون رو توش قرارمی دین و باید قوانین (Convension) ها و پترن های اون فریمورک خاص رو رعایت کنید.
چرا باید از فریمورک ها استفاده کنیم؟
دلایل زیادی وجود داره که شما رو به عنوان یک برنامه نویس مجاب میکنه به سمت استفاده از فریمورک ها برین از جمله این دلایل به موارد زیر میتونیم اشاره بکنیم:
- رعایت اصول یک Design Pattern خاص
- استفاده از یک معماری مناسب
- کد نویسی تمیز و توسعه پذیری بالا و سریعتر
- سرعت و امنیت بهینه تر
بهترین فریمورک های PHP کدامند؟
Laravel

لاراول بهترین و معروفترین فریمورک PHP در سالهای اخیره که توسط Teylor Otwell در سال 2011 معرفی شده و اکنون بیشترین امتیاز رو در بین فریمورک های PHP در گیت هاب داره. از جمله دلایل محبوبیت زیاد لاراول میتونیم به سرعت، امنیت، توانایی هندل کردن نرم افزار های بزرگ و سادگی پیاده سازی عملیات و ویژگی هایی مانند Routing، پیاده سازی سیستم احراز هویت، Caching و کار با Session هاست.

با استفاده از ابزار Google trends فریمورک های معروف PHP رو با هم مقایسه کردیم و نتیجه رو شما در عکس بالا میتونید مشاهده کنید. همونطور که می بینید Laravel در پنج سال گذشته رشد چشمگیری داشته.
لینک به منبع
امروز که دارم این مقاله رو برای شما می نویسم ریپازیتوری این فریمورک در گیت هاب بیش از 6.6K ستاره داره.
لینک منبع
CodeIgniter

کدایگنایتر هم یکی از فریمورک متن باز و معروف PHP هستش که به سبک بودنش معروفه (کلا حدود 2 مگابایت حجم داره) و کارکردن باهاش سادست. از جمله مهم ترین ویژگی های این فریمورک سریع بودن و داشتن مستندات خوبه که خصوصا برای افرادی که میخوان تازه شروع بکنن عالیه.
Symfony

سیمفونی قدیمی ترین فریمورک این لیسته که سال 2005 توسط Fabien Potencier منتشر شده. این فریمورک از معماری (MVC(Model View Controller استفاده می کنه و استاندارد های PHP رو رعایت میکنه.
نصب و راه اندازی آسان سیمفونی یکی از مزایاش بحساب میاد، همچنین برای راه اندازی وب سایت ها و نرم افزار های تحت وب بزرگ مناسبه. جالبه بدونید که سیمفونی و لاراول خصوصیات مشترک زیادی با هم دارند.
نکته: بنظرمیاد درحالیکه Laravel توجهش رو به ساده کردن پروسه ها حتی برای توسعه دهنده های حرفه ای داده؛ Symfony یک مقدار برای توسعه دهنده های مبتدی سخت تر باشه.
CakePHP

برای نصب این فریمورک همین کافیه که فایلهاش رو روی هاستتون کپی کنید. آخرین ورژن این فریمورک تا الان (مرداد 1399) 4.0 هستش که تغییرات زیادی رو اعمال کرده. کیک پی اچ پی دارای مستندات خیلی خوب و روونیه که اگر نیاز داشتید میتونید از وب سایت رسمیش به قسمت Documentation مراجعه کنید.
جمع بندی
در کل هر فریمورکی مزایای خودش رو داره و اگر به اندازه کافی بشناسیمشون میتونیم در پروژه ی مناسب خودش ازش استفاده کنیم اما یادمون نره که لاراول تقریبا معروفترین و محبوبترین فریمورک برای php که نشون دهنده قدرت و برتری اونه.
امیدوارم این مقاله براتون مفید واقع بشه. اگر نظری یا پیشنهادی داشتید میتونید در قسمت نظرات مطرح کنید یا به ایمیل من به نشانی edris.qeshm2@gmail.com بفرستید.
برای مشاهده ی مقالات مشابه به صفحه ی مقالات وب سایت مراجعه کنید.
اولین باشید که نظر می دهید